Hoe minder insecten hoe instabieler het ecosysteem van de natuur. En dat gaat behoorlijk de verkeerde kant op. Elk jaar neemt het aantal insecten met één à twee procent af, zo laat nieuw onderzoek zien. En dat stopt niet.

Foto: Maxime Raynal (cc)


Op de Heijplaat trof ik vandaag dit weeswagentje van Connexxion aan. De Parkshuttle is een autonoom rijdend pendelbusjes voor forenzen. Al sinds 2006 in bedrijf, maar hier klaarblijkelijk als een zakdoekje en de goot geworpen. Wat een treurig beeld van een vervoersmodaliteit waar de wereld het halleluja over zingt.


Link: hoe gedachte Europese Raad over encryptie ontwikkelt


Eerste generatie Tesla Roadster (2008–2012)

De opkomst van smartphones en mobiel internet zegt verrassend veel over de toekomst van de auto-industrie. De dagen van autofabrikanten als Audi, Mercedes als Renault zijn geteld en de weg ligt open voor Tesla, Rivian en BYD. Bedenk: wie kende vier jaar geleden Oppo, Huawei of Xiaomi?

Een heel duidelijk…


Half Nederland zit al weken thuis te werken en vindt dat meer dan prima. Ja, het is inspannend, maar je krijgt ook lekker veel werk verzet. Maar is dit onze toekomst? Daarvoor zal nog heel wat water door de Rijn moeten stromen.

Al bijna twee maanden zitten hele volksstammen thuis…


(foto: Sara Biljana (cc))

De gigantische vakbeurs voor de telecomindustrie MWC Barcelona heeft één ding laten zien: de branche heeft geen idee van zijn eigen toekomst. Wie zijn de nieuwe doelgroepen, voor welke producten en diensten en wie gaat daar hoe geld aan verdienen? De belbazen tasten feestend en orakelend in het duister.

Richtingloos…


KPN heeft een probleem van wereldformaat. Hij wil een provider ‘de onbetwiste kwaliteitsprovider zijn met de beste diensten, klantenservice en netwerken’ en stopt daaróm met XS4ALL. Dat zou een enorme downgrade worden. …


Stelletje hebberds. De meesten hoeven alleen de term 5G maar te horen of het geluid van rinkelende kassa’s klinkt ze al in de oren. “Nóg sneller internet, nóg meer technologie!” Maar helaas, het is niet de consument die echt profijt heeft van 5G.

Niet echt een eindejaarscadeautje, deze voorspelling. Want…


Je ziet hier alleen versie 1 en 2. Versie 3, die nieuwe met waterkoeling, kwam niet door de douane.

Foto’s genomen op Google Cloud Next in Londen.


Er komen weer ontslagen bij de publieke omroep en als het tegenzit wordt er zelfs gesneden in ‘Andere Tijden’. Doodzonde. Het NPO-bestuur zit met de handen in het haar. Er wordt minder tv gekeken. Of beter: naar hún programma’s.

Een paar maanden geleden zag ik statistieken met kijkcijfers van een…

Erwin Boogert

Online business & technologie | Journalist Emerce |

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store